Credite online rapide - nebancare - cu aprobare în doar câteva minute, fără acte, fără verificări la ANAF sau Biroul de Credit și fără obligativitatea de a avea un venit stabil. Creditele sunt oferite de IFN-uri (instituții financiare nebancare)
Listă IFN-uri ce acordă credite online rapide în 2024
Completează formularul pentru a solicita un credit rapid 100% online:
*Toate produsele de finanțare promovate de platforma România Credit fac parte din oferta Instituțiilor Financiare Nebancare (IFN). Acestea sunt credite online nebancare ce pot fi contractate la dobânzi net superioare celor oferite de băncile comerciale. Deși sunt mult mai rapide, aceste împrumuturi pot fi mai dificil de rambursat.
De ce să folosești serviciile de creditare deținute de entități străine, când ai putea să sprijini sectorul financiar românesc? Demonstrează că ești un mare român optând pentru creditorii promovați de România Credit.
Instituțiile financiare din lista anterioară au capital românesc - parțial sau în totalitate - iar ofertele de creditare sunt adaptate oricărui tip de client.
Exemple reprezentative
Credit Yes - primul credit fără dobândă
Pentru un împrumut fără dobândă de 1000 lei obținut cu ajutorul Credit Yes, care trebuie rambursat în 60 de zile, costurile vor fi de 0 lei, astfel că suma totală de achitat va fi de 1000 lei, la o Dobândă Anuală Efectivă (DAE) de 0%.
Important: creditul fără dobândă se acordă doar persoanelor aflate la primul împrumut.
Aplică pe credityes.ro »Hora Credit - credite cu 0%, 0,8% și 2% pe zi
Exemplul 1: Pentru un împrumut pe 30 de zile cu 0%* dobândă, în valoare de 1.000 lei, valoarea dobânzii este de 0,0001 lei pe zi; DAE (dobânda anuală efectivă) – 0,0365% calculată pentru 30 de zile. La data scadentă vei avea de achitat suma de 1.000 lei + 0,003 lei dobândă.
Exemplul 2: Pentru un împrumut pe 30 de zile cu 0,8% dobândă, în valoare de 10.000 lei, valoarea dobânzii este de 8 lei pe zi; DAE (dobânda anuală efectivă) – 34% calculată pentru 70 de zile. La data scadentă vei avea de achitat suma de 10.000 lei + 240 lei dobândă.
Exemplul 3: Pentru un împrumut cu 2% dobândă, în valoare de 1.000 lei, valoarea dobânzii este de 20 lei pe zi; DAE (dobânda anuală efectivă) – 30341.1% calculată pentru 30 de zile. La finalul unei perioade de 30 de zile vei avea de rambursat suma de 1.000 lei + 600 lei dobândă.
* 0% dobândă înseamnă 0,0001% dobândă și se aplică noilor clienți dacă împrumutul este rambursat până la scadență. La Hora Credit poți beneficia de extinderea automată a perioadei de rambursare pentru un termen maxim de 364 de zile, în baza unei plăţi minime, aşa cum reiese din contractul de împrumut.
Aplică pe horacredit.ro »Viva Credit - creditul rapid și linia de credit
Exemplul 1: Pentru primul credit Viva, în valoare de 5000 lei, ai 0% dobândă în primele 30 zile. Dacă depășești data scadentă, dobânda este de 1,2%/zi și se aplică DOAR la suma pe care o utilizezi. De exemplu, să presupunem că ai împrumutat 5000 de lei de la Viva Credit pentru o lună. Din această sumă, ai utilizat 500 de lei. După 10 de zile de la data scadenței, plătești cei 500 de lei + 60 de lei dobândă (6 lei dobândă / zi).
Exemplul 2: Pentru o linie de credit Viva în valoare de 10.000 lei, din care ai utilizat 2.000 lei pentru 10 zile, vei avea de achitat o dobândă de 0,4%/zi. Pentru a reîntregi linia de credit, astfel încât să nu mai plătești dobândă, după cele 10 zile vei avea de rambursat suma de 2.000 lei + 80 lei dobândă (8 lei dobândă / zi).
Aplică pe vivacredit.ro »Credit 7 - credite pe 15 și 30 de zile
Exemplul 1: Pentru primul împrumut la Credit7 (ca și client nou), pe o perioadă de 15 zile, ai 0% dobândă, adică pentru un credit de 1000 lei, costul total este 0 lei, iar suma totală de rambursat este de 1000 lei dacă rambursezi până la scadență.
Exemplul 2: Pentru primul împrumut la Credit7 (ca și client nou), pe o perioadă de 30 de zile, ai un discount de 50%, adică pentru un credit de 1000 lei, costul total este 193,5 lei, iar suma totală de rambursat este de 1193,5 lei dacă rambursezi până la scadență.
Exemplul 3: Pentru un credit de 500 lei (ești client existent), acordat pe o perioadă de 30 de zile, costul total al creditului este de 193,5 lei, DAE este 5206%, iar suma totală de rambursat este de 693,5 lei, într-o singură tranșă.
Aplică pe credit7.ro »Credit Fix - linia de credit de 10.000 lei
Pentru o linie de credit în valoare de 10.000 lei, din care ai utilizat 1.000 lei pentru 15 zile, ai 0% dobândă dacă ești client nou. La final, vei avea de achitat suma de 1.000 lei. De la a doua tragere din linia de credit, la Credit Fix vei plăti o dobândă de 1,2%/zi. De exemplu, dacă utilizezi 1.000 de lei pentru 10 zile, la data scadenței vei avea de rambursat suma de 1.000 lei + 120 lei dobândă (12 lei dobândă / zi).
Aplică pe creditfix.ro »Ce sunt creditele online rapide?
Creditul rapid poate fi definit drept o formă de microfinanțare online ce se adresează atât unei categorii specifice de clienți (persoane cu probleme la Biroul de Credit, restanțieri, persoane fără venituri stabile sau cu venituri mici etc.), cât și oricărui alt potențial client interesat să obțină rapid o sumă de bani.
Spre deosebire de creditele acordate de bănci, împrumuturile nebancare sunt posibile chiar și fără verificare la ANAF, asta deorece IFN-urile sunt dispuse să accepte anumite dovezi ale veniturilor, cum ar fi fluturașul de salariu, extrasul de cont, talonul de pensie etc.
De asemenea, în comparație cu un împrumut clasic, acordat de o bancă, creditul rapid nebancar poate fi obținut chiar și în 10 minute (uneori chiar mai puțin). Acest lucru este posibil deoarece IFN-urile care activează online au în spate o platformă digitală prin care verifică automat profilul aplicanților, proces ce nu durează mai mult de 2 minute.
O altă caracteristică a creditului online rapid este faptul că nu presupune furnizarea unor documente complexe. Mai exact, pentru a obține un credit rapid fără acte, tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont pe site-ul unui IFN și să trimiți cererea de împrumut altături de o fotografie a cărții tale de identitate.
IFN-urile sunt mult mai permisive ca băncile
Dacă te întrebi ce alte avantaje au instituțiile financiare nebancare, află că acestea sunt chiar foarte permisive, atât în ceea ce privește criteriile de eligibilitate, cât și din punct de vedere al gradului de îndatorare acceptat.
În primul rând, un credit obținut de la un IFN este, de cele mai multe ori, un credit fără refuz. Ce înseamnă asta? Conform statisticilor, cu unele excepții, IFN-urile aproape că nu refuză nicio cerere de împrumut. Acesta este un avantaj major nu doar pentru faptul că permite obținerea mai rapidă a unei sume de bani, ci și pentru că scorul de credit FICO nu este afectat de refuzurile repetate, așa cum se întâmplă în cazul aplicării pentru un credit bancar.
Pe de altă parte, faptul că oferă credite fulger fără verificare, este un avantaj suprem în contextul în care aceste sume de bani (mai mici) sunt adesea necesare pentru rezolvarea unor urgențe care nu suferă amânare. Iar faptul că împrumutul se acordă fără a ține seama de situația de la Biroul de Credit, adică inclusiv celor cu istoric negativ de creditare, este un alt punct forte ale acestui produs financiar.
Persoanele fizice sunt mai avantaje de creditele rapide
Spre deosebire de oferta adresată persoanelor juridice, creditele acordate de IFN persoanelor fizice sunt mult mai flexibile, atât în ceea ce privește dobânzile percepute, cât și suma oferită și perioada de rambursare. Pentru a da numai un exemplu, în timp ce firmele trebuie să facă dovada încasărilor prin prezentarea unor balanțe trimestriale, persoanele fizice pot accesa oferta de credit a unui IFN chiar și fără un loc de muncă.
Așadar, pentru situațiile în care aprobarea rapidă a unui credit nebancar este absolut necesară, IFN-ul reprezintă o soluție la îndemână chiar și pentru persoanele fizice fără venituri lunare, care pot accesa inclusiv un credit fara dobanda, cu condiția să fie la prima aplicare.
Aprobarea rapidă a unui credit rapid nebancar, ceea ce înseamnă, de fapt, o aprobare pe loc a împrumutului, este posibilă întrucât IFN-urile sunt instituții financiare ce dispun de tehnologia necesară pentru a transfera creditul instant pe card. Din păcate, cel puțin la acest capitol, băncile au rămas cu mult în urmă.
Nu în ultimul rând, IFN-urile sunt de preferat băncilor întrucât sunt singurele care oferă și credite până la salariu, adică împrumuturi nebancare de valoare mică, pe termen scurt, respectiv până la ziua de salariu. Cu alte cuvinte, cei interesați de o sumă mică de bani (de exemplu, 1.000 lei) pentru două săptămâni au ca singură opțiune creditul online rapid oferit de un IFN.
IFN-urile acordă credite și pentru rău-platnici
Dincolo de avantajele menționate deja, trebuie remarcat faptul că instituțiile financiare sunt și cele mai căutate de către persoanele care au avut restanțe la alte împrumuturi și care figurează cu aceste informații negative la Biroul de Credit (BC). Deși există și unele bănci care acordă credite cu istoric negativ la BC, majoritatea covârșitoare a acestora refuză cererile persoanelor etichetate ca fiind rău-platnici.
De aceea, ca restanțier cel puțin, oferta unui IFN ar putea reprezenta o soluție de compromis atunci când ai absolută nevoie de bani. Cei care au avut restanțe la alte împrumuturi se pot aștepta la aprobarea unui credit IFN în rate, la o dobândă ceva mai mare față de cea standard.
Prin urmare, pentru situația în care nu te poți adresa băncilor din cauza istoricului negativ de credit, ia în considerare să optezi pentru un credit nebancar pe termen lung, însă doar după ce te asiguri că ai capacitatea de a rambursa împrumutul cu respectarea în totalitate a codițiilor contractuale.
Creditul online rapid este un credit fără acte
Concluzionând, dacă este să comparăm creditul bancar cu cel nebancar, situația este destul de clară: în timp ce pentru împrumutul clasic vei avea nevoie de o mulțime de acte (uneori chiar și de giranți), creditul online rapid poate fi obținut doar cu buletinul, fără adeverință de venit și fără alte acte. Iată și alte avantaje ale acestui tip de credit:
- Se adresează și restanțierilor: persoanele care au avut restanțe către alți creditori pot beneficia în continuare de un împrumut nebancar, însă de o valoare mai mică.
- Poate fi folosit în orice scop: deși este cunoscut și sub numele de credit de nevoi personale, creditul rapid nebancar poate fi utilizat pentru orice altceva.
- Este disponibil 24/7: majoritatea IFN-urilor acordă credite 24 de ore din 7, chiar și în zilele de weekend sau în alte zile nelucrătoare.
- Nu ține cont de scorul FICO: persoanele care au istoric negativ de creditare la Biroul de Credit sunt acceptate și pot obține un împrumut nebancar pe termen scurt.
- Se acordă instant pe card: spre deosebire de împrumuturile bancare clasice, creditele rapide cu aprobare online prezintă avantajul că pot fi acordate direct pe card, în cel mai scurt timp psoibil.
Dezavantaje inerente ale creditelor rapide online
În primul rând, fiind niște împrumuturi acordate exclusiv online, gradul înalt de comoditate poate crește riscul ca unele persoane să abuzeze de această formă de creditare și să se supraîndatoreze. Așadar, un dezavantajaj major este reprezentat de faptul că simplitatea procesului de aplicare și aprobare poate avea consecințe negative asupra gradului de îndatorare, existând riscul ca unii debitori să intre în incapacitate de plată. Iată și alte dezavantaje majore:
Dobânzile foarte ridicate
Creditele nebancare sunt însoțite de dobânzi foarte mari, ceea ce înseamnă că trebuie tratate cu maximă resposabilitate. Aceste împrumuturi sunt destinate doar pentru urgențe financiare și trebuie rambursate fără a depăși data scadenței.
Penalitățile de întârziere extrem de mari
De regulă, penalitățile de întârziere sunt identice ca valoare cu dobânzile aferente soldului principal. Prin urmare, asigură-te că ai capacitatea financiară de a suporta orice eventuale penalități.
Perioada scurtă de ramabursare
Spre deosebire de creditele acordate de bănci, împrumuturile rapide nebancare se acordă pe termen scurt (maxim 90 de zile) și doar excepțional pe termen lung (de până la 5 ani).
Riscul crescut de supraîndatorare
Din cauza dobânzilor mari și a ușurinței cu cu care pot fi obținute, creditele nebancare au potențialul de a crește riscul de îndatorare excesivă.
Riscul crescut de executare silită
În caz de neplată, creditele rapide nebancare sunt alocate imediat unei agenții de colectare a creanțelor, care ar putea demara procedura de recuperare a datoriei pe calea executării silite.
Materiale informative pentru începători
În continuare, îți supunem atenției un număr de trei materiale informative, în format video, care te vor ajuta să înțelegi mai ușor ce presupune procesul de aplicare și aprobare a unui credit rapid.
Cum aplici pentru un credit rapid la Viva Credit?
Descoperă cât de ușor este să optezi pentru creditul rapid Viva Credit, în cuantum de până la 5.000 lei, respectiv pentru linia sa de credit, de până la 20.000 lei.
Cum aplici pentru un credit rapid la Hora Credit?
Urmărește acest video pentru a observa care sunt pașii necesari pentru a aplica în cazul în care îți dorești un împrumut rapid de la Hora Credit.
Cum aplici pentru un credit bancar de la BCR?
Ai nevoie de mai mulți bani? Urmărește acest video și descoperă ce trebuie să faci pentru a accesa Creditul online George de la BCR.
Întrebări frecvente despre creditele online rapide
Ce presupune interogarea bazei de date ANAF?
Verificarea veniturilor la ANAF este o procedură efectuată de creditor doar cu acceptul debitorului. Atunci când nu poți face dovada veniturilor, este necesar să îți dai acordul pentru ca instituția creditoare să se conecteze la bazele de date ANAF pentru a determina natura și cuantumul veniturilor pe care le realizezi.
Cât durează verificarea veniturilor la ANAF?
Interogarea efectuată la ANAF pe cale electronică și răspunsul primit sunt procese automate care durează mai puțin de 1 minut.
Pot obține un împrumut dacă nu am veniturile raportate la ANAF?
Da. În această situație, pentru a-ți dovedi bonitatea, cade în sarcina ta să demonstrezi veniturile realizate pe orice cale (fluturaș salariu, extras de cont, talon pensie etc.).
Legături externe
- Asociația Română a Băncilor (ARB) - arb.ro
- Banca Națională a României (BNR) - bnr.ro
- Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) - anpc.ro
- Biroul de Credit (BC) - birouldecredit.ro
- Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) - anaf.ro